Over

Deze website is tot stand gekomen omdat ik tijdens de verbouwing van mijn appartement van alles wilde laten plaatsen. Daarom leek het mij interessant om een website te maken om meer informatie te verstrekken aan mensen die in dezelfde situatie als mij zullen verkeren. Zo hoop ik andere mensen wat researchwerk te besparen.

Ik zou ook graag een huis kopen en dan lijkt het mij interessant om alle informatie die bij de renovatie van een huis komt kijken te bundelen en te delen met anderen. Ook over nieuwbouw gaat er geschreven worden. Het lijkt zeer duur maar is dat ook zo?

Bij ieder onderwerp probeer ik de meest voorkomende vragen bij dat onderwerp te beantwoorden. Ik ben zelf niet actief in de bouw. Het is dus in mensentaal uitgelegd. Er kunnen ook fouten in staan. Ik lees alles zelf regelmatig na maar het kan altijd dat er ergens een fout insluipt.

Rondom de artikels verschijnen advertenties van leveranciers van de te plaatsen onderwerpen. Hier heb ik weinig controle over. Deze advertenties worden aangeleverd door Google. Op die manier probeer ik de websitekosten te dekken en een centje te sparen voor een huis.

Hoe zit het met zelf plaatsen?

Zelf ben ik wel een handige Harry, maar ik heb ontdekt dat laten plaatsen meestal evenveel kost en soms zelf goedkoper is. Als je het werk goed wil doen moet je ook goed materiaal hebben. En goed materiaal brengt alleen op als je kan doorwerken.

Als je in loondienst werkt en dure apparaten moet kopen of huren dan kan je daar maar misschien een paar uur per week mee werken. Met dat budget kan een vakman soms hetzelfde werk in een dag uitvoeren. De vakman beschikt vaak ook over verschillende gespecialiseerde apparaten die als je ze zou moeten huren alleen al op een paar 1.000 euro zou uitkomen.

Je kan de tijd die je wilde gebruiken voor zelfplaatsing daarom beter gebruiken om ergens een bijbaan te doen en met dat gespaarde geld een vakman inschakelen om de materialen of apparaten te laten plaatsen